Spel: Computerspel / Strategie / Age of Empires

Doel van het spel:
Age of Empires is een real-time strategy computerspel (1) dat in 1997 werd uitgebracht door Micorosoft en ontwikkeld is door Ensemble Studios.Het was een mijlpaal in de computerspelgeschiedenis: ten eerste omdat het het eerste spel was waar Microsoft succes mee had, ten tweede omdat de door de computer bestuurde spelers zich op een voor die tijd ongekend "intelligente" manier gedroegen.

Voor Age of Empires kwam een expansion pack (uitbreidingspakket) uit: The Rise of Rome. Het vervolg: Age of Empires II, the Age of Kings, is een geheel ander spel. In oktober 2005 is het vervolg daar weer van uitgekomen: Ages of Empires III.

1:

Real-time strategy (RTS) is de aanduiding voor een bepaald type strategisch computerspel waarbij de speler realtime controle krijgt over een aantal militaire eenheden en gebouwen waarmee, door het nemen van strategische beslissingen, één of meer vijanden verslagen dienen te worden. De strategieën hebben bijvoorbeeld betrekking tot het procueren van nieuwe eenheden, het verdedigen van de basis en het aanvallen van de vijand. Dit genre staat tegenover turn based stragety, waarbij de beslissingen per speler om beurten worden genomen.

De strategische aspecten komen zowel bij het opzetten en onderhouden van de economie en productie van eenheden als bij het voeren van gevechten naar voren. De mate van planning en de gebruikte strategieën en tactieken bepalen het verloop in een RTS-spel.

Verantwoording:

1. Je leert strategisch te denken waardoor je kan winnen van een tegenstander.
2. Je kunt dit spel alleen doen, je hebt niet altijd iemand anders nodig om tegen te spelen, de computer is je 'tegenstander'
3. Je leert om te gaan met win-verlies situaties.
4. Als je een uitdaging wint kom je steeds verder in het spel, uiteindelijk worden je macht en de mogelijkheden steeds groter.
5. Je leert met dit spel wat over de geschiedenis en de middelen die koninkrijken tot hun beschikking hadden om hun grenzen te bewaken en/of hun grenzen uit te breiden.
6. Dit spel heeft geen extreem geweld ondanks dat er wel 'oorlogen' gevoerd worden.
7. Het spel is vrij snel aan te leren en je kunt het een lange tijd spelen zonder dat het saai wordt.
Je kunt het spel elk moment opslaan en zo ook elk moment verder gaan.